Śniadanie samuraja – duszone warzywa i szynka parmeńska (bez: glutenu, nabiału, zbóż, cukru, jajek)

Proste, pyszny i szybkie samurajskie śniadanie:)

Do przygotowania potrzebujesz:

  • 1/2 małej główki białej kapusty
  • 7 cm pora
  • 2 marchewki
  • korzeń pietruszki +natka
  • 5 boczniaków
  • 1/2 szklanki wody
  • tłuszcz do podsmażenia boczniaków
  • szynka parmeńska bez konserwantów (ja kupuje w Lidu, gdy jest akurat tydzień włoski bo to jedyna jaką znalazłam bez konserwantów)
  • sól, pieprz biały – do smaku.
  1. Boczniaki myjemy, kroimy na mniejsze kawałki, obsmażamy chwile na patelni (można pominąć) i wrzucamy do garnka.
  2. Warzywa kroimy wrzucamy do boczniaków, przyprawiamy i dusimy przez ok 15-20 min (ja lubię jak warzywa są al dente;)
  3. Wykładamy warzywa na talerz i zajadamy z kawałkami szynki parmeńskiej.

Bez tytułu

I to wszystko! Super śniadanie w 25 min 🙂

 

Lubicie szynkę parmeńską? Piszcie w komentarzach! 🙂

Jeżeli przepis się Wam spodobał, koniecznie podzielcie się nim ze znajomymi!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s